zondag 13 maart 2016

Naar de bakker.

                   Naar de bakker.

Daar we deze week over gezonde voeding leren wilden we eens naar een echte bakkerij gaan kijken.
Hoe maak je brood?
Welke ingrediënten heb je nodig voor het deeg?
Hoe lang moet het deeg rijzen?
Hoe warm mag de oven zijn?

Hier kunnen we het zien : 

Bij onze lieve en enige echte bakker van Kolderbos.



               Het ruikt heel lekker in de bakkerij.



De bakker mengt het meel, zout, water, boter, gist,...in de kneedmachine.

De gist erbij.



     De kneedmachine draait op volle toeren.








De rijskamer, hier rust het brood.



De weegschaal om de juiste hoeveelheden af te wegen.




De bakker doet een beetje water op de bakplaat zodat het deeg er niet aan blijft plakken.

                 









  We zien hier bloemetjesbroodjes.
6 bolletjes rondom en 1 bolletje in het midden.
                          Tellen we mee?


              Stokbrood, Mmmm, lekker.











Een bakker moet heel sterk zijn om de machines te bedienen, deeg te kneden en te rollen, bakplaten op te heffen en de zware zakken meel te dragen.



                  Wat een heerlijke traktatie.
                     Dankjewel lieve bakker.

Even in de Turkse winkel rondkijken.
We bestellen nog een beetje Turks brood en betalen aan de kassa.


Nu lekker smullen van het brood in de lentezon.


Het was weer een boeiende en leerrijke dag voor de kleuters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten